Tuesday, 20 August 2013

Crush

Assalamualaikum, heyy guys...apa habaq?sihat ka?lama dah tak jenguk blog...tetiba hari ni tangan ni gatai nak menaip entry dalam blog ni...haha...tajuk entry hari ni crush...apa itu crush?adakah ia candy crush?no, no, no...jauh lari makna crush dengan candy crush tu...aihh...isk3...candy crush tu permainan yang sekarang dok ramai orang suka...crush ni pun orang suka jugak...haha...lagi-lagi aku...HAHA *gelak besar XP...bagi aku maksud 'crush' ni someone yang kita suka or minat...kira kita ni secret admire kepada seseorang tu laa...hehe...pepandai laa korang nak fahamkan makna ayat aku tu...hmm...sepanjang aku menjalani kehidupan ini banyak jugaklah aku ter'crush' dekat mamat-mamat cun yang aku jumpa...oppsss...lelaki cun ke weyh?cun bukan untuk aweks-aweks ke?haha...lelaki ni hensem laa kan...kesalahan penggunaan perkataan di situ...maaf kan saya...dari kecil aku ni dah memang suka syok sendiri suka dekat seseorang tu...haha...bayangkan umur 7 tahun dah suka dekat abang yang berumur 11 tahun...ini kerja gilaaa!haha...tapi tu suka takde perasaan sangat...poyo je semua tu...aku bermula secara serius dalam bab 'crush' ni masa umur 16 tahun...masa umur 16 tahun aku suka budak yang sama umur dengan aku...eh, baru aku perasan crush aku semua sebaya dengan aku...haha...sengal!lama jugaklah aku memendam perasaan suka dekat dia sampai habis SPM...lepas SPM dah tak jumpa...so, minat tu beransur-ansur hilang...haha...lepas tu aku masuk matrik...masuk matrik jumpa pulak mamat ni...aku ingat dia melayu tapi dia mix chinese...biasalah bila mix mestilah muka boleh tahan hensem laa jugak...hee...satu sem lebih laa jugak aku menyimpan perasaan kat dia...bila dia lalu sebelah rasa macam nak menjerit...so, aku jeritlah...jerit dalam hati..kuang,kuang,kuang...haha...ada satu masa ni aku naik lif sama dengan dia...OooOo makk aiii, nak meletup jantung den...dah laa dia berdiri depan aku je...kawan aku ni dah kira-kira nak kenakan aku...aku terkedu tak tahu mana nak tuju oOooOoo...eh, lagu najwa pulak keluar...haha...naik sem 2...aku dengar-dengar cerita dia dah couple...kecewa!sobs3...ceyhh...takde laa nak kecewa sangat...tapi frush jugak laa...mula-mula dengar...lepas tu lalu sebelah...lama-lama, dia dating depan mata aku...terasa nak makan orang je masa tu..haha...nak buat macam mana...whuaaaaaaaaaaaa!dalam menjalani kesedihan tetiba seseorang ni muncul...fuhhh...ni lagi hensem... *angkat-angkat kening haha...aku perasan dia ni bila lepas ujian pertengahan semester...padahal sepanjang sem 2 selalu je aku jumpa dia...hee...muka dia kira beriman sikit...sesuai jadi imam.. XP aku start crush kat dia pada suatu malam ni...malam tu ada kuliah bio bagi budak yang tak lulus masa ujian...muka aku tak lulus..memang patutlah...memain je...tapi ada hikmah pulak...jumpa si crush ni...hua3...poyo je...lepas malam tu, aku perati je crush aku ni...hehe...dan sampai sekarang aku menyimpan perasaan suka kat dia...tak terluah nak cakap kat dia yang aku suka kat dia...emm..biarlah, nama pun crush..takut je hati ni berubah-ubah...tunggu jodoh laa nampaknya...hehe...sekian sahaja entry untuk hari ni... :))

#p/s : kalau suka seseorang tak salah kalau nak terus terang...mungkin kita terlalu memikirkan penerimaan orang yang kita minat sampaikan kita takut nak bagi tahu...tapi kalau dah yakin orang yang korang suka tu jodoh korang, takde masalah nak terus terang...maybe dia jugak ada perasaan yang sama...hehe...amboi memandai aku nasihatkan orang...aku pun takut nak terus terang...haha